Bezoek onze webshop

Dit is wat Koreaanse producten zo bijzonder maakt

Waar wij Hollanders van simpel en ‘lekker makkelijk’ houden, zijn vrouwen aan de andere kant van de wereld dagelijks uitgebreid bezig met hun huid- en lichaamsverzorging. En het resultaat is jaloersmakend: gladde, glowy huidjes waar geen foundation aan te pas komt. Met de juiste producten heb jij straks ook een perzikhuidje – en nee, daar hoef je geen uren voor te smeren.

De nieuwste snufjes
Grote kans dat het merendeel van jouw beauty stash zijn origine in Frankrijk (of de rest van Europa) heeft. Zeker, het zijn mooie producten, maar staar je niet blind op de bekende merken. Waar de Aziaten op gebied van technologie vooruitstrevend zijn, zijn ze dat ook op gebied van beautyproducten. Met name de Koreanen. Door continue te blijven innoveren en de grote concurrentie komen er steeds betere, mooiere en slimmere producten op de markt. Je kent vast de sheetmasks en cushion foundations al, maar zo zijn er nog zoveel meer producten, texturen en formules te ontdekken.

Ook de ingrediënten die gebruikt worden zijn vaak anders dan wij ze kennen. De Koreaanse schoonheidscultuur wordt al eeuwen van generatie op generatie doorgegeven en ook de werkende stoffen die worden gebruikt. Veelal natuurlijk: zoals zeewier, bijengif en slakkenslijm. Klinkt vies, maar trust us: eenmaal gebruikt wil je niet meer zonder.  

De filosofie
De natuurlijke ingrediënten hebben ook te maken met de holistische benadering van K-beauty. Heel simpel gezegd: wij denken vaak bij een puistje ‘hoe kom ik hiervan af en hoe zorg ik dat niemand het ziet?’ in Korea denken ze juist andersom: ‘hoe kan ik voorkomen dat ik pukkels krijg?’. Een mooie egale huid krijg je niet zomaar van de één op andere dag. Daarvoor moet je consistent je huid hydrateren en voeden. Ook omgevingsfactoren zijn belangrijk. Woon je in een drukke stad? Dan is een anti-pollution product een must. En ook is het niet verwonderlijk dat de Koreanen allemaal zoveel aandacht aan zonbescherming geven: één van de grootste boosdoeners voor een slechte huid.

Er is meer
Zijn er ook nog nadelen? Wij hebben ze in ieder geval nog niet gevonden. Naast het feit dat alle producten er hebberigmakend uitzien, is de prijs ook vaak nog eens heel lief. De €80 euro die je normaal makkelijk voor een crème moet neerleggen, is in K-beauty een hoge uitzondering. In Korea wordt (in tegenstelling to China) niet op dieren getest en veel producten zijn ook nog eens vegan. What’s not to love?

Ook interessant
K-beauty trend: Glass Skin